tisdag 21 januari 2020

Art Bomba och Ella Tillema 8 februari - 3 maj på Ystads Konstmuseum.

Min sambo Mette Wide och jag kuraterar en utställning med Åke Dahlbom, alias Art Bomba, i Ystad nästa månad. Clemens Altgård och jag tog med Åke i utställningen Malmö Brinner på Moderna Museet i Malmö 2017. Samtidigt denna gång ställer Ella Tillema ut. Kommer bli PUNK OCH POLITIK precis som vår tid behöver!




Människor sysslar med konst av olika anledningar. Att uttrycka sig kreativt handlar i hög grad om att erövra en egen plats. Om man provocerar, räcker ut ett långfinger mot den etablerade världen, så är det inte för att man vill ta plats där utan för att man vill odla sin egen plätt.
Jag läste nyligen att ”Kreativitet är inte önskvärd om den inte går att sälja”. I en tillvaro som allt mer går mot ett gentrifierat och kommersialiserat samhälle kan det kännas skönt att bli påmind om att konst kan vara något annat än kommers.
Bara att ta in Art Bomba på ett museum känns som ett långfinger och vi hoppas att en bit av den kraften finns kvar i denna utställning och att det långfingret fortsätter provocera och kanske inspirera andra människor att hitta sin plats i en tillvaror som känns allt för pre-fabricerad.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar